Feroneria Gretsch-Unitas ( G-U )

G.U. UniJet

Feronerie pentru tâmplărie PVC – GU UniJet Germania
La tâmplaria PVC produsa de compania nostră folosim feronerie G-U UniJet , produsă în Germania de către partenerul nostru G-U Gretsch-Unitas GmbH, lider de necontestat atât în producerea de feronerie pentru uşi şi ferestre pvc cât şi în multe alte domenii de activitate.

Feroneria GU :

* Flexibilitate, eficienţă şi confort
* Mecanism împotriva acţionării necontrolate a canatului, integrat în foarfecă.
* Cremonul în forme şi culori diferite.
* Funcţionare silenţioasă a componentelor.
* Fiabilitate şi rezistenţă în timp

Etanşeitate – ferestrele şi uşile, în funcţie de dimensiuni şi tip, pot avea de la două până la şase puncte de închidere, acţionarea făcându-se prin simpla manevrare a mânerului sau a cheii. – Acest fapt este posibil folosind diferite elemente de feronerie precum : cremonul, prelungitoare, transmisii de colţ, zăvoare suplimentare.
Reglaje – durabilitatea şi eficienţă feroneriei G-U sunt date şi de modurile în care se pot regla elementele de feronerie pentru obţinerea unei etanşeităţi optime : – se poate regla presiunea pe garnitură, – se poate regla canatul pe lăţime, – se poate regla canatul pe înălţime.
Suportabilitate – în funcţie de tipul profilului folosit, feroneria G-U cu care este echipată tâmplăria noastră oferă posibilităţi multiple în ceea ce priveşte susţinerea greutăţii canatului de fereastră sau de uşă : de la balamale simple de fereastră până la renumitele balamale Dr. Hann, care suportă greutatea maximă de 120kgf.
Rezistenţă – piesele de feronerie sunt confecţionate din oţel de înaltă calitate şi din aliaje din zinc : turnate, galvanizate şi cromate – părţile din oţel sunt galvanizate argintiu sau galben şi protejate suplimentar după procedeul ferG-Uard, – cilindrii profilaţi, care se folosesc pentru încuierea uşilor, au palpatoarele din bronz antifricţiune, cu rezistenţa ridicată la uzură, cheile sunt confecţionare din oţel, nichelate.
Cele mai mici dimensiuni posibile – feroneria G-U este singura cu ajutorul căreia se pot executa piese de tâmplărie de dimensiuni minime, în aceleaşi condiţii de etanşeitate şi rezistenţă ca şi ferestre de dimensiuni normale. Spre exemplu, cea mai mică fereastră oscilobatanta într-un singur canat care se poate realiza în condiţii optime, are înălţimea de 470mm şi lăţimea de 400mm.
Diversitate – feroneria G-U se poate aplica pe o gamă extrem de largă de tipuri şi forme de ferestre sau uşi care pot avea următoarele funcţii : – Oscilo-batanta – Batantă – Oscilantă – Oscilo-batanta în arc de cerc – Oscilobatanta trapezoidală – Culisantă în plan paralel şi oscilantă – Pliantă culisantă – Culisantă cu ridicare – Culisanta-oscilanta cu ridicare – Supralumină – Pivotantă.

Feronerie G-U UniJet : Mai putine componente, costuri de stocare reduse, asamblare mai rapida

Exclusive Decor este partener al grupului de firme Gretsch-Unitas (G-U), in oferta noastra regasindu-se o gama completa de feronerie si echipamente de siguranta pentru ferestre si usi.

Feroneria G-U este ideala pentru ferestrele si usile de balcon din tamplarie PVC, aluminiu sau lemn. Folosim variantele producatorului denumite Uni-Jet , obtinandu-se astfel un raport calitate-pret foarte bun.

Utilizare

Domeniul de utilizare pentru feronerie G-U oscilo-batanta si batanta Uni-Jet:
* ferestre si usi intr-un singur canat
* ferestre si usi in doua canate fara montant
* usi intr-un canat cu posibilitate de incuiere
* usi in doua canate cu posibilitate de incuiere fara montant
* ferestre cu arc de cerc si trapezoidale

Descriere tehnica :
mecanismele de inchidere Uni-Jet sunt montate in falt si actionate de un maner .  Toate mecanismele de inchidere sunt fabricate pentru canal de feronerie standard de 16,3 mm latime si 2,5 mm adancime
rolele de inchidere automate din otel ale cremoanelor , foarfecilor , inchiderilor suplimentare si ale transmisiilor de colt sunt reglabile cu Torx si prinse cu arcuri compensatoare pentru luftul faltului ; cursa arcului este de 1,2 mm
inchiderile suplimentare se clipseaza
bratele de foarfeci oscilo-batante permit, ca standard sau cu arcuri optionale pentru luft de ventilatie, pozitii aditionale de ventilatie rezultand un confort suplimentar
bratele foarfecilor sunt prevazute cu siguranta antitrantire
Clase de rezistenta

Deoarece in Romania majoritatea patrunderilor prin efractie au loc prin ferestre si usi cu geam, dotarea cu o protectie contra patrunderii prin efractie realizata individual pentru fecare fereastra este foarte importanta . Elementele speciale de inchidere si alte componente de siguranta asigura posibilitatea de a stabili o protectie individuala contra patrunderii prin efractie pentru fecare fereastra sau usa.

Siguranta de baza: in cazul ferestrelor foarte greu accesibile siguranta de baza este sufcienta.

Clasa de rezistenta WK1: pentru ferestre greu accesibile. Protectie de baza impotriva incercarilor de efractie in forta precum lovire, saritura, opintire cu umarul (in special acte de vandalism). Este integrata si o protectie impotriva utilizarii de parghii simple.

Clasa de rezistenta WK2: pentru ferestre usor accesibile. Protectia ferestrei este astfel conceputa incat sa preintampine cazul in care spargatorul de ocazie incearca, cu ajutorul unor unelte simple precum surubelnita, cleste sau pana, sa forteze fereastra inchisa si incuiata.

Clasa de rezistenta WK3: pentru ferestre foarte usor accesibile. Protectie suplimentara impotriva utilizarii unei a doua surubelnite si a unei rangi cu gheare.

Feroneria G-U UniJet trece cu brio toate probele de rezistenta – de la clasa 1 la clasa 3 de rezistenta.