Geam termoizolant

Sticla termopan / tripan

Geam termoizolant

Este foarte important de stiut ca pierderea de caldura se face prin ferestre in proportie de cca 40%, prin pereti 25%, prin acoperis 25% si prin podea 9%. Pe de alta parte, geamul corespunde unei mari parti din suprafata golului (70-80%) si trebuie luat in calcul ca atare atunci cand se analizeaza izolatia termica si fonica a casei, in acest sens recomandandu-se geamul termoizolant denumit si « geam termopan ».

Geamul termoizolant folosit de firma EXCLUSIVE DECOR CONCEPT este Saint- Gobain (Franta) sau Guardian (Germania) in structura standard de 4-16-4 – si reprezinta o unitate de vitraj produsa din doua foi de sticla de 4 mm intre care exista o bagheta distantier de 16 mm ( pe care a fost aplicat in prealabil un strat de sigilant butilic si care a fost umpluta cu sita moleculara in proportie de minim 70% pentru absorbtia umezelii din interiorul geamului termoizolant ) . La cerere se poate monta si TRIPAN ( 3 foi de geam ) de 32 pana la 48 mm ( in functie de latimea profilului si cerintele lucrarii ).

Se stie ca la un element de tamplarie, sticla este partea cea mai sensibila , prin ea transferul de caldura facandu-se cel mai usor . Transferul de caldura in interiorul unui geam termopan, de la o foaie de sticla la alta, se realizeaza atat prin radiatie, cat si prin convectie.

Coeficientul de transfer termic se defineste ca fluxul de caldura ce traverseaza o suprafata de 1 mp in conditiile unei diferente de temperatura de 1 grad intre interior si exterior- cu cat valoarea acestui indicator este mai mica, cu atat izolarea termica este mai buna.

* scaderea coeficientului de trasfer termic prin radiatie se realizeaza prin acoperirea sticlei float soft cu un strat aproape invizibil de oxizi de argint de ordinul nanometrilor la temperaturi de 600 grade Celsius, in interiorul ferestrei (pentru a-l proteja de influentele climatice si de eventualele deteriorari mecanice) . Acest strat de oxizi are o putere mare de reflexie a undelor infrarosii lungi (de peste 1500 -2000 nm ce caracterizeaza caldura radiata de calorifere si de obiectele din camera), si o emisivitate scazuta (Low Emisivity- LOW E -coeficient termic 1,4 W/mpK) , stratul metalic comportandu-se ca o oglinda termica ce intoarce undele infrarosii inapoi in camera. Pelicula speciala care acopera acest tip de sticla scade pierderile de caldura de la 90%, cat se pierde prin sticla normala, la numai 10%.

Prin inlocuirea tuturor ferestrelor unui apartament – ce insumeaza in medie 6-8 mp de geam – cu geam LOW E, se realizeaza o economie de cca. 1200 kWh/an (cu sistemul de incalzire/ racire al casei).

* scaderea coeficientului de transfer termic prin convectie se poate realiza prin umplerea spatiului dintre cele doua foi de sticla ale termopanului cu un gaz inert mai greu decat aerul, de obicei ARGON, care are moleculele mai grele decat cele de azot ale aerului, iar miscarea lor este mai lenta si deci transferul termic este incetinit, coeficientul termic scazand in acest caz de la 1,4 W/mpK la 1,1 W/mpK.

Desi argonul se pierde in timp (cca 0.59%- 1% pe an din concentratia initiala a gazului rar introdus), iar sub o concentratie de 70% in gaz rar avem ineficienta incetinirii convectiei, totusi, se poate aproxima ca durata medie de eficienta a termopanului cu argon este de peste 15-20 de ani.

Termoizolarea superioara cu LOW-E si ARGON pe care v-o propune firma EXCLUSIVE DECOR CONCEPT scade riscul aparitiei condensului – care este rezultatul transformarii apei din stare de vapori in stare lichida.

Geamul termoizolant este fabricat folosind materiale şi tehnologie de ultimă oră penru ca tâmplăria termopan produsă de către noi să aibă toate caracteristicile de calitate şi fiabilitate prevăzute în standarde.

Geamul termoizolant se obţine prin sigilarea a două sau trei foi de geam, separate de o baghetă distanţier din aluminiu de diferite grosimi în care a fost introdus silicagelul (un silicat amorf, format din granule de dimensiuni mici care acţionează ca un burete absorbind umiditatea).

Pachetul astfel format sete sigilat în două etape, o sigilare primară cu butil (care lipeşte fiecare foaie de geam de baghetă distanţier) şi una finală cu tiokol (care este un sigilator elastic polisulfid) care izolează perfect mediul dintre cele două foi de geam şi are rezistenţă mare în timp.

Foarte important este mediul gazos dintre cele două foi de geam dar şi distanţa dintre ele. De aceea pentru obţinerea unor bune rezultate în privinţa minimizării pierderilor de energie se introduce între foile de sticlă un gaz rar precum Argon sau Kripton.

Sticla folosită la realizarea geamului termopan sau tripan poate fi :
STICLĂ FLOAT CLARĂ – sticlă de înaltă calitate cu feţe plan paralele, suprafaţă naturală şi transparentă nedistorsionata.

STICLĂ COLORATĂ ÎN MASĂ – caracterizată prin:efectul colorat atât în interior cât şi în exterior; reflexia slabă a luminii; protecţia împotriva radiaţiei solare prin absorbţia energiei solare.

STICLĂ STRATIFICATĂ ANTIEFRACŢIE – constituie un element de construcţie excepţional pentru vitrajele de siguranţă. Fabricat prin îmbinarea plană a două sau a mai multor foi de sticlă cu unul sau mai multe straturi de folie din polivinilbutiral (PVB) sau de răşină, caracterizate prin rigiditate deosebită, adeziune şi elasticitate.

STICLĂ MATĂ SAU ORNAMENTALĂ – sticlă obţinută prin procedeul de sablare sau prin diferite striaţii de la suprafaţa materialului folosită cu precădere la uşi, compartimentări interioare, geamuri care să protejeze intimitatea.

STICLĂ LOW-E – sticlă cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe una din suprafeţele geamului float. Acest strat ridică substanţial proprietăţile termoizolante ale geamului. Geamul nu numai că reflectă o mare parte a radiaţiei termice înapoi în încăpere, dar permite, totodată, pătrunderea maximă a energiei solare.

STICLĂ 4SEASON – combină un nivel ridicat de izolare termică cu o protecţie solară eficientă. Este alegerea corectă acolo unde se doreşte o izolare termică şi o protecţie solară ridicată, control energetic sporit şi confort.

Geamul termoizolant este rezultatul combinaţiei de diferite tipuri de sticlă cu proprietăţi diferite de transfer termic, transprenta şi securitate. În funcţie de destinaţia tâmplăriei pvc sau aluminiu şi a performanţelor termice/fonice dorite specialiştii noştrii vă va îndruma în alegerea corectă a tipului de geam termoizolant

Sticla de joasa emisivitate LowE

Geamul izolant termic este gândit pentru a menţine interioarele cât mai confortabile în lunile de iarnă.

Cum funcţionează?
Geamul izolant termic are un strat de acoperire metalic transparent care reflectă căldura emisa de radiatoare si de corpurile din incapere, mentinand-o in interiorul acesteia, în loc de a o lăsa să se piardă prin ferestre. În acelaşi timp permite căldurii şi luminii solare să treacă prin geam, să încălzească interiorul casei dvs. şi, astfel, să contribuie la eficienţa energetică a ferestrelor.
Clasificări din punct de vedere energetic:
- Pentru a proteja mediul, reglementările legale ne cer să folosim produse care economisesc energia. O Schemă de evaluare energetică a fost introdusă pentru a estima eficienţa energetică a unei ferestre şi a ajuta la conformarea cu aceste reglementări.
- Folosirea geamului izolant termic (cunoscut şi ca geam de joasă emisivitate sau low-E) este cel mai eficient mod de a îmbunătăţi gradul de eficienţă termică al ferestrei.
Avantaje :

- Folosind geamul izolant termic în cadrul vitrajelor izolante este mijlocul cel mai eficient de a îmbunătăţi eficienţa energetică a ferestrelor dvs făcându-vă casa mai confortabilă.
- Izolarea termică – pierderile reduse de căldură vă economisesc banii cheltuiţi pe factura de încălzire.
- Contribuie la acumularea de căldură solară – căldura gratuită de la soare trece cu uşurinţă prin geam contribuind la încălzirea căminului dvs..
- Eficieţă energetică – nevoia redusă de încălzire ajută la economisirea de energie şi protecţia mediului.
- Încăperi mai confortabile – izolarea termică imbunătăţită înseamnă mai puţine locuri reci şi curente de aer lângă ferestre şi uşi.
- Mai puţin condens – suprafaţa interioară a geamului este mai caldă astfel reduce condensul la interior.
- Geamul cu izolant termic poate fi combinat cu multe alte produse, pentru a forma un geam multi-funcţional, cum ar fi întreţinerea redusă, controlul solar (pentru un confort pe toată durata anului), reducerea zgomotului, geam decorativ şi îmbunătăţire a siguranţei şi securităţii.

Sticla reflexiva stopsol

Geamul izolant termic este gândit pentru a menţine interioarele cât mai confortabile în lunile de vara.

Geamul pentru control solar poate fi folosit pentru a menţine interioarele mai confortabile prin prevenirea încălzirii excesive în zilele însorite fără necesitatea unui sistem de aer condiţionat sau a storurilor.

Cum funcţionează?
Geamul pentru control solar are pe una din feţe un strat de acoperire microscopic care reflectă căldura solară spre exterior. Aceasta ajută la prevenirea supraincălzirii îinterioarelor datorate caldurii excesive de la soare. De asemenea, aceasta ajută la diminuarea strălucirii supărătoare provenite din însorirea directă.
Avantaje:

- Folosirea geamului pentru control solar previne supra-încălzirea suprafeţelor mari vara. În mod particular acest lucru este util la acoperişurile verandelor sau a suprafeţelor vitrate orientate către sud.
- Pentru a menţine interioarele mai răcoroase, reflectă până la 2/3 din căldura soarelui, chiar şi în cazul suprafeţelor vitrate mari cum ar fi serele.
Iluminare şi sentiment se spaţiu maxime cu o necesitate mai mică de a utiliza sisteme scumpe de aer condiţionat sau storuri inestetice.
- Un mod eficient din punct de vedere energetic de a menţine interioarele mai răcoroase.
Filtrează strălucirea neplăcută a soarelui permiţând, totodată, pătrunderea în plenitudine a luminii.
- Geamul pentru control solar poate fi combinat cu multe alte produse, pentru a forma un geam multi-funcţional, cum ar fi izolarea termică (pentru un confort pe toată durata anului), întreţinerea redusă, reducerea zgomotului, geam decorativ şi îmbunătăţire a siguranţei şi securităţii.

Sticla ornament

Geam de protejare a intimităţii
Creaţi un spaţiu cald şi intim
Geamul translucid vă protejează intimitatea.

Cum funcţionează?
Există mai multe procedee şi efecte pentru a obţine un geam translucid. Anumite filtre de lumină în grade variate dau nivelul dorit de obscuritate păstrând în acelaşi timp senzaţia de spaţiu.
Avantaje:

- Geamul translucid difuzează lumina şi protejează împotriva privirilor nedorite, păstrând în acelaşi timp senzaţia de lumină şi spaţiu.
- Alegeţi-vă modelul, culoarea şi textura în funcţie de stilul dorit.
- Pus în valoare sau contrast prin combinaţie cu alte materiale precum piatră, lemn, metal etc.
- Anumite geamuri translucide pot fi combinate cu alte tipuri de sticlă pentru îmbunătăţirea confortului: izolaţie termică şi acustică, creşterea siguranţei şi a securităţii.

Oglinzi
Oglinzile pot reţine şi reflecta lumina adăugând perspectivă şi profunzime.
Noua generaţie de oglinzi sunt mai durabile şi protejeaza mediul înconjurător!

Cum funcţionează?
Noua generaţie de oglinzi Saint-Gobain sunt fabricate fără utilizarea de plumb şi cupru. Depunerea de argint de pe suprafaţa sticlei este aplicată pe una din feţe şi apoi acoperită cu un strat protector. Acest procedeu creşte durabilitatea produsului.
Oglinzile pot fi utilizate:
- cu sau fără ramă
- pentru placări la pereţi sau uşi
- pentru mobile sau etajere.
Avantaje:

- Oglinzile sunt esenţiale în designul interior. Ele permit cea mai bună utilizare a luminii pentru a crea senzaţia de spatiu într-o încăpere.
- Oglinzile pot fi utlizate pentru a compensa lipsa spaţiului sau a adâncimii şi pentru a aduce un plus de lumină în spaţiile mici şi întunecoase.
- Utilizaţi o oglindă de calitate superioară care este de 3 ori mai rezistentă la coroziune, în special pentru zonele umede.
- Protejaţi mediul înconjurător prin alegerea unui produs care nu conţine substanţe nocive.